Unstoppable Mind
Welcome to the forum! Join here!

Unstoppable Mind

WELCOME to JAPAN AND KOREA FORUM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Post new topic   Reply to topicShare | 
 

 Fantomele & noaptea mortilor vii

Go down 
AuthorMessage
^Rox^
Fondator
Fondator
avatar

Army: Army: : nazzy
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 26101
Puncte Puncte : 42022
Reputatie Reputatie : 35
Varsta Varsta : 22
Localizare Localizare : Ατενος, Ελλαδα

PostSubject: Fantomele & noaptea mortilor vii   Fri Jun 19, 2015 7:41 pm


Probabil este fenomenul paranormal cel mai cunoscut si cel mai raspandit din lume, avand in vedere ca fiecare civilizatie “se mandreste” cu fantomele sale si de secole se inregistreaza astfel de aparitii pe intreg mapamondul... Cuvantul fantasma (fantoma) deriva din grecescul "phàinesthai" si inseamna “a aparea”, in sensul aparitiei rapide a unei persoane, animal sau obiect, si disparitiei la fel de precipitate. Dincolo de motivatia “materializarii” lor, este interesant si modul in care o fac: uitati pentru un moment de fantomele “clasice” in cearceafuri sau cavalerii fara cap; o sumedenie de astfel de aparitii sunt entitati invesmantate in haine de epoca sau iau forma de vapori, vanturi reci, globuri de lumina.

Probabil este fenomenul paranormal cel mai cunoscut si cel mai raspandit din lume, avand in vedere ca fiecare civilizatie "se mandreste" cu fantomele sale si de secole se inregistreaza astfel de aparitii pe intreg mapamondul... Cuvantul fantasma (fantoma) deriva din grecescul "phàinesthai" si inseamna "a aparea", in sensul aparitiei rapide a unei persoane, animal sau obiect, si disparitiei la fel de precipitate. Dincolo de motivatia "materializarii" lor, este interesant si modul in care o fac: uitati pentru un moment de fantomele "clasice" in cearceafuri sau cavalerii fara cap; o sumedenie de astfel de aparitii sunt entitati invesmantate in haine de epoca sau iau forma de vapori, vanturi reci, globuri de lumina.

De asemenea, exista si fantome ale elementelor, cunoscute deja din antichitate, ce populeaza aerul, apa, padurile, fluviile, lacurile; aflate intr-o "conexiune" totala cu natura, in general invizibile, dar cu posibilitatea de a lua chip uman (vezi fata morgana, gnomii, elfii, sirenele sau nimfele), aceste figuri au imbogatit panorama mitologiei minore. Jung teoretiza ca ar fi de-a dreptul "elemente arhaice ale inconstientului colectiv". In Occident, se poate spune ca acest fenomen a fost inaugurat de fotografia paranormala, iar cazuistica existenta este fara nicio umbra de indoiala una imensa, si intr-o continua crestere. Manifestarile sunt insa felurite si imbraca aspecte atat de diferite intre ele incat a vorbi despre o clasificare a acestor cazuri este un subiect foarte delicat. Si totusi, o subdivizare principala separa fantasmele subiective de cele obiective: primele se arata unei singure persoane, motiv pentru care exista dubiul ca ar fi mintea acesteia cea care a dezvoltat imaginea, ca intr-un vis; in cadrul celei de-a doua, lucrurile se complica intrucat terte persoane sunt "convocate".

Fantomele nu sunt simpla inchipuire ori aberatie a mintilor bolnave, scrie Petru Comanescu in cartea sa "Parapsihologia". In opinia autorului, nu putem sa nu admitem ca (in anumite situatii) fenomenul "fantomelor" s-a manifestat realmente. Mai ramane sa intelegem si de ce.●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●۞ ۞●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Back to top Go down
View user profile http://hobbitandlord.4ulike.com/forum
^Rox^
Fondator
Fondator
avatar

Army: Army: : nazzy
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 26101
Puncte Puncte : 42022
Reputatie Reputatie : 35
Varsta Varsta : 22
Localizare Localizare : Ατενος, Ελλαδα

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Fri Jun 19, 2015 7:44 pm


Pe cat se pare, orice incercare de a da o explicatie acestui fenomen se bazeaza pe teoria reincarnarii. Lasand la o parte exagerarile grosolane si simpliste, spune Comanescu, reincarnarea nu e o idee de lepadat. Un astfel de model ciclic al vietii presupune faptul ca materia nu e niciodata distrusa, se reintoarce in "sistem" pentru a reaparea mai tarziu. Din aceasta perspectiva, materia organica, vie, s-ar resuscita sub aceeasi forma, cu acelasi tipuri de comportament, intr-un proces de reincarnare. Lasand la o parte genetica, potrivit careia memoria speciei se conserva prin informatiile stocate intracelular si vehiculate prin AND si ARN, lasand la o parte si clonarea, specialistii in parapsihologie cred ca oamenii poseda si un alt tip de memorie: cea numita "memoria aurei", fenomen numit si "efectul fantoma". Iar fantomele viilor sau ale mortilor ar conserva adesea tocmai memorii bioenergetice, forme de bioenergie capabile sa "inmagazineze" forma organismului viu. "Din toate datele pe care le posed rezulta ca aceasta actiune conservata continua si dupa ce organismul nu mai este viu. Nu stiu ce este bioenergia, dar se pare ca ea nu piere", spune pe sleau autorul Parapsihologiei.

Bantuitii
O incercare de a trece in revista cazurile autentice de aparitii ale fantomelor este lucrarea lui Ernesto Bozzano intitulata "Fenomene de bantuire" unde, in total, autorul retine 374 de cazuri. Gratie acestora, mai tarziu, Rene Sudre va opera o sistematizare a caracteristicilor acestui capitol din parapsihologie, identificand patru trasaturi principale: fenomenele de bantuire sunt legate de o zona foarte limitata, cladire, camera sau obiect; nu par a necesita prezenta unui medium; sunt in genere persistente, dar nu neaparat si periodice si au legatura, de cele mai multe ori, cu un eveniment tragic sau o moarte. Mai exista si o a cincea trasatura - asa-numitul "automatism al fantomelor", analizata de Colin Wilson in 1971, potrivit careia fantomele mortilor ar reveni in locul unde au trait si ar repeta simulacrul actelor comise in viata (victima unei crime sau a unui accident ar aparea cu bratele intinse si cu chipul schimonosit de groaza, asasinul condamnat ar geme si ar implora iertarea, etc).

Faptul ca fantomele apar in urma unui eveniment tragic sau a unei morti violente este explicat de ocultisti prin aceea ca atunci are loc o emisie masiva de bionergie; iar realitatea ca totusi, foarte putine asasinate sau accidente genereaza materializari de fantome este explicat de acestia prin aceea ca numai "sufletele inferioare" sau "nenorocite" se reintorc sa bantuie pamantul: unii au savarsit greseli grave pe timpul vietii si doresc sa le indrepte, altii sunt tinuti in loc de afectiunea fata de persoane aflate in viata sau chinuite de constiinta datoriei neimplinite. Din punctul de vedere al parapsihologilor, materializarea fantomelor s-ar datora unui subiect indepartat sau unuia ignorat: subiectul ignorat fiind acel individ cu puteri paranormale care nu-si cunoaste inzestrarea - el percepe (inconstient) energia stocata si o materializeaza prin teleplastie si prozopopeza spontana -, in timp ce subiectul indepartat ar fi individul bine dotat din punct de vedere paranormal, dar aflat la distanta; acesta din urma trebuie sa aiba capacitatea perceptiei extrasenzoriale, precum si forta de a realiza teleplastia, acesta din urma fiind echivalenta cu materializarea fantomei.

Noaptea mortilor vii
Zguduitorul aspect constituit de aparitia fantomelor defunctilor reprezinta o tipologie ce pare a fi corelata unor factori mentali (telepatie, vis) sau unor cunostinte personale (ganditi-va la aparitia unor rude sau cunostinte decedate care va trimit mesaje). La momentul actual, una dintre explicatiile acreditate este ideea ca aceasta tipologie specifica de fenomene ar fi un soi de "amintire" a cuiva care a trait vreme de multi ani intr-un loc, facand intodeauna aceleasi lucruri; nu se stie exact cum, dar ele au ramas "intiparite" ca pe o banda magnetica. Urmarind acelasi exemplu al benzii magnetice se poate imagina ca viata, dar mai ales timpul, asa cum percepem, nu ar fi decat o linie dreapta printre alte linii drepte (ce reprezinta alte dimensiuni, asadar alte lumi) si daca dintr-o ratiune necunoscuta si incontrolabila una dintre aceste linii ar suporta o usoara si temporara interferenta (cum ar fi de tip magnetic), cele doua dimensiuni ce ar intra in coliziune, ar genera ceea ce numim fantoma. Nu e exclus ca aceasta ipoteza, in masura in care ar fi si validata, sa stea la baza multor alte fenomene bizare.

Fantasmele nascute doar prin intermediul sedintelor de spiritism, asadar cu ajutorul unui medium sunt de cele mai multe ori rude decedate ale unuia dintre cei prezenti. Se infatiseaza sub diferite forme: siluete luminoase cu chipuri bine definite, de la maini la fata si pana la brate create din ectoplasma (substanta spirituala pe care spiritistii sustin ca ar emana-o mediile in timpul transei). Nu lipsesc totusi nici cazurile de fantome ale unor persoane necunoscute celor prezenti la sedinta de spiritism. Aceasta tipologie de fantome este, de altfel, si cea mai suspectata de sarlatanie intrucat in decursul timpului numeroase astfel de sedinte au rezultat a fi trucate si, in consecinta, fenomene precum formele ectoplasmatice au reiesit a fi doar produse ale credulitatii umane. De asemenea, unii cercetatori ai acestui domeniu sunt tentati sa afirme ca nu poate fi credibila marturia aparitiei unui decedat din partea unui martor aflat la curent cu faptul ca persoana in cauza a murit, pentru ca mintea umana dispune de o imaginatie bogata, iar stresul, durerea sau oricum perioadele de tensiune deosebita din viata oricui pot declansa dereglari psihice. Exista totusi si cazuri in care un subiect asista la o aparitie despre care va descoperi ulterior ca apartine unui defunct.

Daca vrei sa scapi de-o fantoma, cred specialistii, cel mai simplu mod este sa pleci tu; o astfel de fantoma "domestica" nu va pleca nicicum din casa "bantuita", intrucat prezenta ei depinde strict de zona respectiva. Acest fenomen se numeste "influenta locala". In opinia lui Petru Comanescu, chestiunea "influentei locale" aminteste de experienta senzitivilor, acele persoane dotate cu perceptie extrasenzoriala, si pare sa contureze o ipoteza: obiectele se pot "incarca psihic", ele pot acumula o parte din bionergia persoanei care le-a utilizat o perioada mai lunga. De asemenea, ele corespund categoriei de fantasme obiective si sunt rare cazurile in care aceste fantome chiar au intrat intr-o comunicare cu cei care asistau la aparitie. In timp ce spiritistii considera aceste entitati ca fiind o tipologie legata inca de lumea materiala, de vechile lor obiceiuri si care, mai ales, nu realizeaza ca au trecut in lumea de "dincolo", Comanescu scrie ca fantomele care bantuie pe trasee fixe si limitate constituie tocmai manifestari ale bionergiei stocate in obiecte.


●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●۞ ۞●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Back to top Go down
View user profile http://hobbitandlord.4ulike.com/forum
Ione
mod.general
mod.general
avatar

Army: Army: : Mod
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 566
Puncte Puncte : 1036
Reputatie Reputatie : 2
Varsta Varsta : 20
Localizare Localizare : Peste tot

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Sun Jan 14, 2018 11:34 am

În general o fantomă rămâne din câte știu, blocată aici doar în momentul când omul nu a terminat de transmis ceva important, sau nu acceptă că a murit și vrea să rămână în continuare lângă persoanele apropiate. Însă spiritele rele care ajung strigoi sau nălucă doresc a chinuii rudele și oricine îi iese în cale, tocmai de asta multe persoane ajung și atacate deoarece aceste fantome par să uneori se pot materializa în ceva solid nu doar pentru poze cât și să tragă un om dar nu pentru mult timp. Unii pot să și audă voci, alții obiecte și pași, animale și multe lucruri inexplicabile pe care le-am auzit și unele, ca auzitul, le-am experimentat.Moderator General Forum


Mă mai găsiți: Pagină Facebook
Back to top Go down
View user profile
Valla Alucard
nymph
nymph
avatar

Army: Army: : shadowhunter
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 666
Puncte Puncte : 2394
Reputatie Reputatie : 2
Varsta Varsta : 27
Localizare Localizare : Baia Mare

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Sun Jan 14, 2018 11:45 am

tu te-ai intalnit pana acum cu o fantoma?

Sent from Topic'it App
Back to top Go down
View user profile https://fluffyloveyou.tumblr.com
Ione
mod.general
mod.general
avatar

Army: Army: : Mod
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 566
Puncte Puncte : 1036
Reputatie Reputatie : 2
Varsta Varsta : 20
Localizare Localizare : Peste tot

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Sun Jan 14, 2018 11:47 am

Având în vedere că plec în diferite case părăsite cu poveștile lor, de văzut nu dar auzit da, am nevoie de o cameră specială dacă vreau să surprind și poze.Moderator General Forum


Mă mai găsiți: Pagină Facebook
Back to top Go down
View user profile
Valla Alucard
nymph
nymph
avatar

Army: Army: : shadowhunter
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 666
Puncte Puncte : 2394
Reputatie Reputatie : 2
Varsta Varsta : 27
Localizare Localizare : Baia Mare

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Sun Jan 14, 2018 11:50 am

tu esti ca si un cautator de fantome?

Sent from Topic'it App
Back to top Go down
View user profile https://fluffyloveyou.tumblr.com
Ione
mod.general
mod.general
avatar

Army: Army: : Mod
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 566
Puncte Puncte : 1036
Reputatie Reputatie : 2
Varsta Varsta : 20
Localizare Localizare : Peste tot

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Sun Jan 14, 2018 8:30 pm

Cam asta pot spune că sunt, mi-ar plăcea să ajung a vedea una într-o zi, dar am nevoie de echipament bun altfel nu prea îți poți da seama uneori dacă în acele locuri chiar există fantome.Moderator General Forum


Mă mai găsiți: Pagină Facebook
Back to top Go down
View user profile
^Rox^
Fondator
Fondator
avatar

Army: Army: : nazzy
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 26101
Puncte Puncte : 42022
Reputatie Reputatie : 35
Varsta Varsta : 22
Localizare Localizare : Ατενος, Ελλαδα

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Sun Jan 14, 2018 8:40 pm

si echipamentu e super ultra mega scump


●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●۞ ۞●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Back to top Go down
View user profile http://hobbitandlord.4ulike.com/forum
Ione
mod.general
mod.general
avatar

Army: Army: : Mod
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 566
Puncte Puncte : 1036
Reputatie Reputatie : 2
Varsta Varsta : 20
Localizare Localizare : Peste tot

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Mon Jan 15, 2018 9:15 pm

Este mai ales că singurul loc unde poți găsi acest echipament este doar în magazinele (și online) din America, practic doar din străinătate poți accesa cu succes acest echipament scump.Moderator General Forum


Mă mai găsiți: Pagină Facebook
Back to top Go down
View user profile
^Rox^
Fondator
Fondator
avatar

Army: Army: : nazzy
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 26101
Puncte Puncte : 42022
Reputatie Reputatie : 35
Varsta Varsta : 22
Localizare Localizare : Ατενος, Ελλαδα

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Mon Jan 15, 2018 11:22 pm

si le comanzi de acolo
macar sti ca is de calitate

Sent from Topic'it App


●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●۞ ۞●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Back to top Go down
View user profile http://hobbitandlord.4ulike.com/forum
Ione
mod.general
mod.general
avatar

Army: Army: : Mod
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 566
Puncte Puncte : 1036
Reputatie Reputatie : 2
Varsta Varsta : 20
Localizare Localizare : Peste tot

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Fri Jan 19, 2018 9:39 pm

Da, dar mi se pare că trebuie să plătești și o taxă la unele livrari din străinătate, deci și mai mulți bani.Moderator General Forum


Mă mai găsiți: Pagină Facebook
Back to top Go down
View user profile
^Rox^
Fondator
Fondator
avatar

Army: Army: : nazzy
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 26101
Puncte Puncte : 42022
Reputatie Reputatie : 35
Varsta Varsta : 22
Localizare Localizare : Ατενος, Ελλαδα

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Sat Jan 20, 2018 3:17 pm

depide de fiecare
eu cunosc persoane care nu au platit mult la livrare


●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●۞ ۞●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Back to top Go down
View user profile http://hobbitandlord.4ulike.com/forum
Ione
mod.general
mod.general
avatar

Army: Army: : Mod
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 566
Puncte Puncte : 1036
Reputatie Reputatie : 2
Varsta Varsta : 20
Localizare Localizare : Peste tot

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Thu Jan 25, 2018 12:26 pm

Eu da, dar depinde și de site și cine livrează.Moderator General Forum


Mă mai găsiți: Pagină Facebook
Back to top Go down
View user profile
Jr.
Asistent
Asistent
avatar

Sex Sex : Male
Mesaje Mesaje : 1502
Puncte Puncte : 11167
Reputatie Reputatie : 5
Varsta Varsta : 27
Localizare Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Thu Jan 25, 2018 12:31 pm

vreti sa prindeti fantome?

Sent from Topic'it App


Back to top Go down
View user profile http://majesticrpg.forumgratuit.ro/
Ione
mod.general
mod.general
avatar

Army: Army: : Mod
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 566
Puncte Puncte : 1036
Reputatie Reputatie : 2
Varsta Varsta : 20
Localizare Localizare : Peste tot

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Thu Jan 25, 2018 2:10 pm

Da, chiar vreau să prind o fantomă pe o cameră de filmat, dar am nevoie de una specială care poate să facă poze clare și noaptea.Moderator General Forum


Mă mai găsiți: Pagină Facebook
Back to top Go down
View user profile
^Rox^
Fondator
Fondator
avatar

Army: Army: : nazzy
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 26101
Puncte Puncte : 42022
Reputatie Reputatie : 35
Varsta Varsta : 22
Localizare Localizare : Ατενος, Ελλαδα

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Fri Feb 02, 2018 5:11 pm

eu zic sa nu te risti Laughing
am patit-o si e naspa


●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●۞ ۞●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Back to top Go down
View user profile http://hobbitandlord.4ulike.com/forum
Jr.
Asistent
Asistent
avatar

Sex Sex : Male
Mesaje Mesaje : 1502
Puncte Puncte : 11167
Reputatie Reputatie : 5
Varsta Varsta : 27
Localizare Localizare : Bucuresti

PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   Fri Feb 02, 2018 5:30 pm

cu fantomele nu e de joaca

Sent from Topic'it App


Back to top Go down
View user profile http://majesticrpg.forumgratuit.ro/
Sponsored content
PostSubject: Re: Fantomele & noaptea mortilor vii   

Back to top Go down
 
Fantomele & noaptea mortilor vii
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Fantomele din Valhala

Permissions in this forum:You can reply to topics in this forum
Unstoppable Mind :: ····Universes···· :: Paranormal/Creepy :: story-
Post new topic   Reply to topicJump to: