Unstoppable Mind
Welcome to the forum! Join here!

Unstoppable Mind

WELCOME to JAPAN AND KOREA FORUM
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Viva, cea mai mare insulă plutitoare din lume

Go down 
AuthorMessage
Serenity96
Mod. Korea
Mod. Korea
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 1691
Puncte Puncte : 14292
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 21
Localizare Localizare : Pitesti

PostSubject: Viva, cea mai mare insulă plutitoare din lume   Wed Dec 10, 2014 2:16 pm


Viva este cea mai mare şi luminoasă insulă plutitoare din lume şi împreună cu cele două insule „satelit” ale sale, plutesc pe râul Han, în Namsan (zona metropolitană Seul), în apropierea vestitului pod Banpo, şi sunt foarte diferite de cele din Dubai (care până acum deţineau supremaţia în domeniu), deoarece cele din Emiratele Arabe Unite au fost construite prin acumularea de nisip pe fundul apei.
Complexul, care are aspectul unui arhipelag plutitor, reprezintă ultimul efort făcut de autorităţile administrative ale oraşului pentru transformarea Namsan-ului într-o destinaţie de top de afaceri şi turistică. De asemenea, autorităţile au gândit că malul râului trebuie transformat într-un punct focal comercial şi nu numai, fiind totodată amenajate şi parcuri de distracţii şi spaţii publice.
Insulele sunt legate între ele cu 28 lanţuri rezistente la fenomenul de coroziune. Dacă ar exista un potop, complexul de insule se va ridica şi ar coborâ odată cu nivelul apei, iar în cazul în care ele se vor deplasa din locul de origine, există un sistem de urmărire de înaltă tehnologie care ar avertiza un aparat de comandă ce supraveghează foarte atent complexul.
Atât Viva, care cântăreşte 2000 de tone, cât şi celelalte două „surori mai mici”, sunt susţinute de airbag-uri gigant, numai Viva fiind susţinută de 24 astfel de airbag-uri şi putând chiar sprijini construirea instalaţiilor de până la 6400 tone. Ea este ancorată cu lanţuri de un bloc de beton ce cântăreşte 500 tone pentru a o putea păstra pe loc.

Întregul complex are 9995 metri pătraţi împreună cu podurile conectate la insule.
Rezultatul final, a venit după luni bune de muncă intensivă şi atentă supraveghere, iar adevărata provocare a constructorilor a fost aceea de a păstra cele 3 structuri grele pe linia de plutire, de aceea au folosite balize gigantice şi lanţuri de acostare. Totul, de asemenea, a trebuit să fie ecologic. Cel care a fost responsabil de proiectare şi construţie a spus că tehnologia revoluţionară a minimalizat riscurile ce puteau interveni în timpul construcţiilor, dar şi timpul destinat lucrărilor.
Choi Won Cheo de la Daewoo Engineering & Constrution (compania responsabilă pentru construirea celor 3 insule) a spus: „ Râul Han, ajunge până la 16 metri în timpul inundaţiilor de vară şi deci nivelul său creşte simţitor. Desigur în timpul inundaţiilor insula trebuie să rămână pe linia de plutire şi de aceea e nevoie de o tehnologie care este destul de complexă, ţinând cont de greutatea enormă a complexului. Totodată au fost montate sisteme de GPS foarte performante în diferite părţi ale insulelor şi orice variaţie declanşează un sistem automat de corecţie a poziţiei insulelor.”
Toate aceste sisteme de înaltă performanţă sunt cele mai complete şi complexe din lume.
Complexul (VVT) de insule artificiale este alcătuit din 3 insule:

Viva – care este cea mai mare dintre insule şi are o suprafaţă de 3271 metri pătraţi, care are forma unei flori deschise,

Vista – este cea dea doua insulă ca mărime şi are 1400 de metri pătraţi şi arată ca un boboc de floare,

Tera – este cea mai mică insulă a complexului, având o suprafaţă de 370 metri pătraţi şi ia forma unei seminţe. Această mică insuliţă dispune de facilităţi pentru sporturi nautice şi o grădină în aer liber de unde se poate admira peisajul pitoresc al râlui Han.

În apropierea insulelor plutitoare sunt montate LED-uri care oferă o vedere fantastică în noapte sub tema „Lumina strălucitoare în ceaţă.”
Întregul proiect guvernamental a costat 88 milioane de dolari şi se întinde pe 5 hectare. Complexul va putea găzdui convenţii internaţionale, evenimente acvatice şi concursuri legate de sporturi de apă, spectacole culturale şi artistice, concerte şi diverse tipuri de expoziţii. Complexul mai este dotat cu o scenă gigantică şi un ecran enorm. Deasemeni el poate găzdui peste 6200 de persoane odată, iar autorităţile speră ca Viva să atragă un număr extrem de mare de vizitatori prin complexitatea mijloacelor de divertisment.

Structura magnifică Viva include o sală de conferinţă cu 700 locuri, restaurante, arcade, toate fiind alimentate cu energie solară. Clădirea are 3 etaje enorme, care deţin toate facilităţile de ultimă generaţie, fiind acoperită cu 54 de metri pătraţi de panouri solare, ce asigură necesarul zilnic de energie.

Prima dată a fost inaugurată Viva, în prima jumătate a lui 2011, eveniment la care au fost prezenţi mii de persoane, urmând apoi în septembrie aceluiaşi să fie inaugurate celelalte 2 insule mai mici, care la rândul lor pot fi folosite pentru evenimente culturale şi acvatice, inclusiv yachting.

De la prima inaugurare şi până la finalizarea celorlalte 2 insule, complexul a fost vizitat de peste 59 milioane de oameni.
× Câteva declaraţii şi păreri ale oficialilor dar şi a unor simpli cetăţeni despre magnificul proiect:

Reprezentantul Guvernului coreean din Administraţia Metropolei Seul a declarat: „Părţile de Nord şi Sud ale râului Han, s-au dezvoltat odată cu construirea de case pe malurile acestuia, putând fi privit numai în aceste zone. Acum, odată ce a fost construit acest ansamblu de insule plutitoare ne putem folosi de toate acestea pentru a crea o nouă cultură.”
Oh Se-hoon, primarul Seulului (primar în funţie până pe 26 august 2011) a declarat: „Acum râul Han şi Namsan sunt mai mult decât simboluri ale Seulului şi au devenit o atracţie turistică majoră în Coreea de Sud ”. 
Şi asistentul primarului (viceprimarul) Liu Kyoung-gee a declarat „Cu siguranţă oamenii vor veni să viziteze complexul ca pe vremea când vizitau doar râul Han. Acum se pot bucura nu numai de priveliştea oferită de râu dar şi cea oferită de insulă. Aceasta va oferi locuri pentru organizarea diferitelor întâlniri şi mari evenimente.”
Jo Deok-hyun reprezentantul Organizaţiei de Turism din Coreea de Sud a declarat: „A fost extraordinară şi mai mult decât perfectă, inspiraţia de a alege acest loc pentru construirea acestui proiect. Complexul poate găzdui întâlniri internaţionale şi convenţii, deoarece locaţia este una dintre cele mai populare locuri din Coreea, atât pentru cetăţenii coreeni cât şi pentru turiştii străini.”
Un student (Ahn Hyo-jin) ce a vizitat insula a declarat „Mă bucur că acum am un loc minunat unde pot să vin cu prietenii mei după şcoală şi să servim înpreună un ceai.”
Un alt vizitator (Lee Eun-jung) a spus după ce a vizitat complexul „ Am venit aici să văd Observatorul. A fost atât de frumos. M-am simţit ca şi cum eram în Europa. Vreau să arăt şi părinţilor mei poze de aici, ei locuiesc în mediul rural.”
Un cetăţean din Seul a declarat: „La început am crezut că suma enormă care trebuia să fie investită într-un astfel de proiect este o risipă inutilă şi nu merita, dar acum după ce am văzut această minunăţie sunt pe deplin mulţumit. Râul Han este foarte curat iar după construirea acestor insule pe el sunt mândru că sunt cetăţean al Seulului.”
O fetiţă a spus: „Cred că este foarte frumos ceea ce am văzut. Este ca o insulă plutitoare în cer. Este uimitor.”
Două tinere au declarat la rândul lor: „Arată ca fiind ceva din alte părţi,din alte lumi. Totul este incredibil de mare privind de aproape şi parcă nu îţi mai poţi lua ochii de la ele.”
Alt turist străin a spus: „Când am auzit despre acest complex am fost foarte curios să-l văd cu proprii mei ochi deoarece mi-a fost extrem de greu să cred că poate fi adevărat.”
„Cred că este cu adevărat unic în lume. E foarte distractiv să priveşti un asemenea lucru.”
Vizitatorii vor fi extrem de fermecaţi de priveliştea atât romantică cât şi magică pe care o dă apusul soarelui acestor „3 splendide surori” dar şi imaginea fantastică a podului Banpo numit „Fântâna curcubeu Banpo” şiPiaţa pietonală Jamsu.

Sursa: Koreafilm


" />
Back to top Go down
View user profile
^Rox^
Fondator
Fondator
avatar

Army: Army: : nazzy
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 26097
Puncte Puncte : 41988
Reputatie Reputatie : 35
Varsta Varsta : 22
Localizare Localizare : Ατενος, Ελλαδα

PostSubject: Re: Viva, cea mai mare insulă plutitoare din lume   Thu Dec 25, 2014 5:11 pm●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●۞ ۞●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Back to top Go down
View user profile http://hobbitandlord.4ulike.com/forum
Serenity96
Mod. Korea
Mod. Korea
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 1691
Puncte Puncte : 14292
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 21
Localizare Localizare : Pitesti

PostSubject: Re: Viva, cea mai mare insulă plutitoare din lume   Tue Jan 06, 2015 2:13 pm

[img][/img]


" />
Back to top Go down
View user profile
^Rox^
Fondator
Fondator
avatar

Army: Army: : nazzy
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 26097
Puncte Puncte : 41988
Reputatie Reputatie : 35
Varsta Varsta : 22
Localizare Localizare : Ατενος, Ελλαδα

PostSubject: Re: Viva, cea mai mare insulă plutitoare din lume   Wed Mar 18, 2015 5:10 pm

mi se pare tare frumoasa


●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●۞ ۞●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Back to top Go down
View user profile http://hobbitandlord.4ulike.com/forum
Serenity96
Mod. Korea
Mod. Korea
avatar

Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 1691
Puncte Puncte : 14292
Reputatie Reputatie : 3
Varsta Varsta : 21
Localizare Localizare : Pitesti

PostSubject: Re: Viva, cea mai mare insulă plutitoare din lume   Tue Jun 30, 2015 1:03 pm

cum ar fi sa stai pe o astfel de insula? 8->


" />
Back to top Go down
View user profile
^Rox^
Fondator
Fondator
avatar

Army: Army: : nazzy
Sex Sex : Female
Mesaje Mesaje : 26097
Puncte Puncte : 41988
Reputatie Reputatie : 35
Varsta Varsta : 22
Localizare Localizare : Ατενος, Ελλαδα

PostSubject: Re: Viva, cea mai mare insulă plutitoare din lume   Fri Jul 03, 2015 7:10 pm

cam cat costa o noapte?


●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●۞ ۞●▬▬▬▬▬▬▬▬▬●
Back to top Go down
View user profile http://hobbitandlord.4ulike.com/forum
Sponsored content
PostSubject: Re: Viva, cea mai mare insulă plutitoare din lume   

Back to top Go down
 
Viva, cea mai mare insulă plutitoare din lume
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Shadowfyre ~ young pegasus mare in her first heat (pls respond!)
» A mare thats in heat...
» The search for the Lead Mare(FireStar)
» Pure white mare . . .
» Pheonix a beautiful mare

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Unstoppable Mind :: • ART & TRADITION • :: SOUTH KOREA :: Tourism-
Jump to: